Your reliable supplier of generic medications.
pharmacy online secure and discreet
Min kundvagn Den totala summan:

€0.00

0
Det finns inga produkter i kundvagnen
Catalog

Antidepressiva läkemedel och erektionsproblem

Förlust av sexuell lust och svårigheter att prestera under samlag kan vara symtom på depression. De problemen kan dock också vara biverkningar från många läkemedel som används för att behandla just depression.

Vad är erektil dysfunktion? Det är oförmågan att uppnå eller bibehålla en tillräckligt hård erektion för ett njutbart samlag. Det är en av de sexuella dysfunktioner som män kan komma att uppleva.

Om du står inför någon form av sexuell dysfunktion är det viktigt att ta första steget genom att erkänna dess existens och diskutera saken med din partner, läkare och terapeut, eftersom det kan göra en betydande skillnad. Det kan låta oviktigt, men det är ett steg som betyder oerhört mycket.

För de över 16 miljoner amerikaner som lever med depression är antidepressiva läkemedel vanligtvis ett alternativ för att lindra symtomen. Dock är biverkningar ganska vanliga, som med många nya läkemedel. Detta innebär att sex för vissa nästan blir omöjligt.

Antidepressiva läkemedel är användbara för att förbättra humöret och självkänslan, men vissa typer av sådana mediciner, såsom selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), kan ha oönskade biverkningar. Dessa biverkningar kan innebära sexuella svårigheter. Därför är det viktigt att förstå sambandet mellan antidepressiva läkemedel och erektionsproblem.

Forskningsresultat

Många forskare fortsätter att undersöka de sexuella biverkningarna som orsakas av antidepressiva läkemedel, för att förstå varför de uppstår, hur de kan behandlas effektivt och hur de kan förebyggas. Det finns många antidepressiva läkemedel som orsakar få sexuella biverkningar, och det finns lovande metoder för att hantera eller förebygga de biverkningar som uppstår.

Det vetenskapliga perspektivet

Som vi alla vet bidrar antidepressiva läkemedel till att förbättra sinnesstämningen hos personer med depression genom att ändra funktionen hos de hjärnkemikalier som kallas neurotransmittorer. Samma kemikalier är dock involverade i den sexuella responsen.

Sexuella biverkningar från antidepressiva läkemedel tilltar ofta när medicineringen ökar. De mediciner som påverkar serotonin används också ofta för att behandla för tidig utlösning hos män.

Det är vetenskapligt bevisat att antidepressiva läkemedel, specifikt SSRI, påverkar sexuell lust, med symtom som fördröjd utlösning, nedsatt libido, erektionsproblem och oförmåga, eller fördröjd förmåga, att uppnå orgasm.

Vilka läkemedel orsakar sexuella biverkningar?

Sexuella biverkningar relaterade till antidepressiva läkemedel är ett generellt problem, men vissa typer av läkemedel orsakar fler sexuella svårigheter än andra, beroende på typ. Enligt forskning är följande antidepressiva läkemedel mer benägna att orsaka problem:

top

Viagra Generic

top

Cialis Generic

top

Levitra Generic

 • Citalopram (Celexa).
 • Paroxetin (Paxil och Paxil CR).
 • Fluoxetin (Prozac).
 • Duloxetin (Cymbalta).
 • Escitalopram (Lexapro).
 • Sertralin (Zoloft).

Vilka typer av sexuella problem är förknippade med antidepressiva läkemedel?

De sexuella problem som generellt är förknippade med antidepressiva läkemedel, eller som kan förvärras av dem, inkluderar:

 • Oförmåga att initiera eller njuta av sex.
 • Erektionsproblem (ED).
 • Fördröjd utlösning.
 • Minskad sexuell lust.
 • Oförmåga att uppnå orgasm.

Sexuella effekter kopplade till biverkningar

Både män och kvinnor upplever ofta följande som en konsekvens av antidepressiva läkemedel, förutom de nämnda effekterna:

 • Illamående.
 • Yrsel.
 • Viktuppgång.
 • Känslor av slöhet.

Varje individ kommer att reagera på dessa biverkningar olika. Dock kan de här ytterligare emotionella och fysiska effekterna göra tanken på sex mindre lockande för många människor.

Framför allt, var ärlig med dina läkare om problemet

Innan du omvärderar beslutet att ta antidepressiva läkemedel, eller slutar med dem om biverkningar uppstår, bör du diskutera detta med den läkare som har ordinerat medicinen.

Om du känner dig redo kan det vara extremt hjälpsamt att diskutera denna sexuella dysfunktion med en terapeut.

Hur du väljer att hantera eventuella biverkningar som kan uppstå vid användning av antidepressiva läkemedel beror på dig. Dessutom bör du komma ihåg att alla inte kommer att få samma resultat.

Relaterad artikel

Våra produkter

top

Apcalis Oral Jelly

top

Cialis Black

top

Levitra Generisk

top
top

Pacchetto di prova Generisk

top

Cialis Generisk